Omega Constellation saatler
" için 6.695 ilan bulunduConstellation – Omega'nın 1952'den bu yanaki yıldızı
Constellation, Omega'nın seri üretimini yaptığı ilk kronograftır. Bu saat günümüzde de hassasiyetin ve zarafetin sembolüdür. Öne çıkan modeller platinden imal edilir ve 15.000 gaussa kadar manyetizmadan etkilenmeyen mekanizma teknolojisine sahiptir.
Omega'nın ilk seri üretim kronometresi
Omega Constellation modelinin en önemli özellikleri yuvarlak kesim dört tek taş, altın yıldız ve entegre bileziktir. Merkezi İsviçre'nin Biel kentinde bulunan saat üreticisi bu model serisini 1952 yılında satışa sunmuştur. Modelin tasarımında geçen yıllar içinde önemli değişiklikler yapılmıştır. 30 yıl boyunca klasik tasarıma sahip olan Constellation, günümüzde oldukça sportif bir tasarıma kavuşmuştur. Saat 3 ve saat 9 pozisyonlarında yer alan tek taşlar küçük bir yükselti gibi görünürler. Bu taşlar 1982 yılında saatin dikkat çekici bir tasarım öğesi olarak yerlerini almışlardır. Saatin yatay bağlantı parçalarından oluşan entegre metal bileziği mükemmel bir konfor sunar.
Omega Constellation koleksiyonunda 27 mm kasa çapına sahip küçük paslanmaz çelik kadın saatlerin, orta büyüklükte çift renkli saatler ve elmaslarla süslenmiş 38 mm altın modeller başta olmak üzere çok sayıda farklı saat yer alır. Saatlerin önemli bir kısmı saat 3 pozisyonunda tarih göstergesine sahiptir. Ancak saat 12 pozisyonunda günü ve saat 6 pozisyonunda tarihi gösteren Day-Date versiyonları da mevcuttur. Saatlerin arka yüzündeki gravür tüm modellerde ortaktır. Gravürde yer alan çevresi sekiz yıldızla çevrelenmiş Cenevre Gözlem Evi motifi bulunur. Gözlem evinin çevresinde bulunan sekiz yıldız saatin yüksek hassasiyetinin sembolüdür.
Omega Globemaster da Constellation koleksiyonun bir parçasıdır, ancak 1960'lara özgü retro tasarımıyla sanki koleksiyonun biraz da dışındaymış gibi durur. Pie Pan olarak adlandırılan kadran ve çıkıntılı bezel serinin karakteristik özellikleridir. Globemaster ayrıca dünyanın Master Chronometer sertifikasına sahip saatidir. Bu sertifika, mekanizmanın çok hassas bir şekilde çalıştığını kayıt altına almanın yanı sıra 15.000 gauss miktarına kadar manyetizmaya da dayanıklı olduğunu gösterir. Omega'nın kendi üretimi gül rengi altını olan Sedna altından üretilen ve yıllık takvim işlevine sahip saatler serinin öne çıkan modelleridir. Sadece 352 adet üretilen platin model mavi deri kayışla bilekte taşınır.
Omega Constellation'ın fiyatı ne kadar?
Model | Fiyat (yaklaşık) | Özellikler |
Constellation Globemaster Co-Axial Master Chronometer, Ref. 130.93.39.21.99.001 | 26.500 Euro | Platin, 352 adetle sınırlı sayıda üretim ve 15.000 gaussa kadar manyetizmaya dayanıklılık |
Constellation Co-Axial Day-Date 38 mm, Ref. 123.50.38.22.02.002 | 21.400 Euro | Sarı altın, gün ve tarih göstergesi, kronometre |
Constellation Co-Axial 35 mm, Ref. 123.50.35.20.02.002 | 13.700 Euro | Sarı altın, kronometre |
Constellation Globemaster Co-Axial Master Chronometer Annual Calendar, Ref. 130.33.41.22.06.001 | 5.500 Euro | Yıllık takvim, 15.000 gaussa kadar manyetizmaya dayanıklılık |
Constellation Co-Axial 38 mm, Ref. 123.10.38.21.01.001 | 3.500 Euro | Paslanmaz çelik, kronometre |
Constellation erkek saati fiyatları
Omega'nın Constellation koleksiyonu oldukça geniştir. Birkaç yüz Euro fiyatla satılan vintage saatlerden fiyatı 50.000 Euro'ya varan elmaslarla süslenmiş altın saatlere kadar her keseye uygun çeşitli modelleri koleksiyonda bulmak mümkündür. Koleksiyondaki tasarım çeşitliliği de ilgi çekici başka bir özelliktir. Klasik bir dress watch mu, zarif bir sportif saat mi yoksa bir retro model mi satın almak istiyorsunuz?
Dört adet yuvarlak kesimli tek taşa sahip Omega Constellation modelini tercih ederseniz paslanmaz çelik, çift renkli modeller ve altın saatler arasından birini seçebilirsiniz. Eşeksenli mekanizmayla çalışan 38 mm büyüklüğündeki paslanmaz çelik modelin yeni örneklerini 3.500 Euro'ya satın alabilirsiniz. İkinci el saatlerin fiyatı yaklaşık 2.600 Euro'dur.
1980'li yılların havasını bileğinde hissetmek isteyenler paslanmaz çelik ve altın kombinasyonuyla üretilen çift renkli (bicolor) modelleri satın alabilirler. 38 mm büyüklüğündeki saatin kullanılmamış örnekleri 5.400 Euro, ikinci el örnekleri 3.500 Euro fiyatla satılır. İkinci el bir saat almayı tercih ederseniz birkaç bin Euro tasarruf edebilirsiniz.
Mihail Gorbaçov 18 ayar altından imal edilen Constellation modelini kullanan tanınmış isimlerden biridir. Gorbaçov'un kullandığı saat muhtemelen biraz eski ve küçük bir Omega modeli olan Constellation Manhattan'dır. Eğer siz de Sovyetler Birliği eski başkanlarından Mihail Gorbaçov gibi küçük saatleri kullanmayı seviyorsanız Constellation koleksiyonundaki 35 mm büyüklüğündeki erkek saatlerini tercih edebilirsiniz. Modellerin yeni örnekleri yaklaşık 14.700 Euro'ya satılır. Sedna altından üretilen modellerin fiyatı da aynı düzeydedir.
Koleksiyonun öne çıkan saatleri kasaları altından imal edilen ve Day-Date (gün ve tarih) göstergesine sahip otomatik eşeksenli mekanizmayla çalışan modellerdir. 38 mm büyüklüğündeki böyle bir modeli satın almak için yaklaşık 21.400 Euro ödemeniz gerekir. İkinci el modeller biraz daha uygun bir fiyatla yaklaşık 16.300 Euro'ya el değiştirir. Parıltılı saatleri sevenler elmaslarla süslü modelleri tercih edebilirler. Bu değerli taşlar bezel üstünde Romen rakamlarını süsler. Bu saatlerin fiyatı 25.100 Euro düzeyindedir.
Constellation kadın saati fiyatları
Omega Constellation model serisinde kadın saatleri de bulunur. Bu saatler genelde elmaslarla bezenmiş oldukça süslü modellerdir. Elmas taşlar bazı modellerde sadece indekslerde kullanılırken bazı modellerde saatin bileziğinden bezeline ve kadranına kadar her yerinde kullanılmaktadır. Neredeyse her yeri elmaslarla süslü modellerin kasası altından imal edilir. Bir süs eşyasına benzeyen bu saatlerin fiyatı 105.000 Euro'dan fazladır.
Eşeksenli mekanizmayla çalışan 31 mm büyüklüğündeki paslanmaz çelik modellerin fiyatı çok daha düşüktür. Bu saatlerin yeni örneklerini 3.500 Euro'ya, kullanılmış örneklerini 3.000 Euro'ya satın alabilirsiniz. Sedef kadranı üzerinde elmas indekslerin yer aldığı ve bezelinde elmas süslemelerin bulunduğu modellerin kullanılmamış örneklerinin fiyatı 7.000 Euro düzeyindedir. Sedna altından üretilen sedef kadranlı modelleri satın almak için 13.300 Euro ödemeniz gerekecektir.
Omega Globemaster fiyatları
Retro saat Globemaster da Constellation model serisinin bir üyesidir, ancak saat tasarımıyla koleksiyondaki diğer modellerden ayrılır. Özellikle Pie Pan kadran ve çıkıntılı bezel 1960'lı yıllarda üretilen Constellation modellerini hatırlatır. Güncel Globemaster modelleri 39 mm kasa çaplarıyla zamanın ruhuna uygundur ve bilekte rahatça taşınabilir. Bu serinin özel yanı tüm saatlerin 15.000 gaussa kadar manyetizmadan etkilenmeyen Master Chronometer sertifikasına sahip olmasıdır.
Paslanmaz çelikten imal edilen deri kayışlı saatlerin yeni örneklerini 4.500 Euro'ya satın alabilirsiniz. Modelin ikinci el örnekleri birkaç yüz Euro daha düşük fiyatla el değiştirir. Paslanmaz çelik bilezikli paslanmaz çelik saatlerin fiyatı biraz daha düşüktür.
Globemaster'ın çift renkli (bicolor) ya da 18 ayar altından imal edilmiş örnekleri de mevcuttur. Sedna altın saatlerin yeni örneklerinin fiyatı 12.600 Euro düzeyindedir. İkinci el altın saatlerin fiyatı 10.900 Euro düzeyindedir. Bileziği paslanmaz çelikten, kasası altından imal edilen çift renkli modellerin yeni örnekleri 6.900 Euro'ya, ikinci el örnekleri 6.300 Euro'ya alıcı bulur.
352 adetle sınırlı olarak üretilen platin Globemaster modeli serinin en pahalı modellerinden biridir. Modelin yeni örnekleri yaklaşık 26.500 Euro fiyatla satılır. Bu fiyat resmi satış fiyatından yaklaşık 10.000 Euro daha düşüktür.
Yıllık takvim işlevine sahip platin saat satın almak istiyorsanız Globemaster koleksiyonu içinde size uygun bir model bulabilirsiniz. Platin saatin resmi satış fiyatı 43.100 Euro'dur. Paslanmaz çelikten üretilen saatler çok daha düşük fiyatlarla satılır. Bu saatlerin yeni örneklerini 5.500 Euro'ya satın alabilirsiniz. Modelin ikinci el örneklerinin fiyatı 5.200 Euro düzeyindedir. Tarih göstergeli ve üç ibreli Globemaster modellerinden farklı olarak yıllık takvime sahip modeller 41 mm büyüklüğündedir.
Constellation'ın tarihçesi
Omega, 1952 yılında satışa sunduğu Constellation modelinin üretimine hiç ara vermeden günümüze kadar devam etmiştir. Yıllar içinde saatin tasarımında birçok değişiklik yapılmıştır. Model başlangıçta şık bir dress watch modeliyken 1980'li yılların başında sportif tasarım öğelerine sahip modern bir kol saatine dönüşmüştür.
Tasarım üzerinde en fazla süreyle etkili olan değişim, 1982 yılında Omega'nın Constellation Manhattan modelini piyasaya çıkarmasıyla beraber yaşanmıştır. Bu modelle kullanılmaya başlanan sabit bezelin saat 3 ve 9 pozisyonlarında yer alan ikişer çıkıntı günümüzde de varlığını sürdürmektedir. Bu çıkıntılar süsleme amaçlıdır ve bezelin döndürülmesiyle ilgili bir işlevleri bulunmamaktadır. Pençe şeklindeki bu çıkıntılar mücevher ustaları tarafından değerli taşları yerleştirmek için kullanılır. Kadranda saat 6 pozisyonunda bulunan 5 köşeli yıldız da modeli farklı kılan diğer bir öğedir. Bu yıldız 1952 yılından beri kanıtlanmış kronometre kalitesini ve prestiji temsilen saate yer almaktadır. Constellation-serisi Omega tarafından seri olarak üretilen ilk kronometre kol saatidir.
Omega Constellation modeli adını astronomiden almaktadır. "Constellation" dünyanın belirli bir noktasından bakıldığında gök nesnelerinin birbirine göre konumu anlamına gelmektedir. Omega 160 yılı aşan şirket tarihinde İsviçre'de bulunan gözlem evlerinin yarışmalarına diğer tüm üreticilerden çok daha fazla katılmıştır. Omega bu yarışmalarda hassasiyet rekorları kırmıştır. Constellation koleksiyonu bu gözlem evi yarışmaları onuruna hazırlanmış bir koleksiyondur. Bu nedenle kadranda yıldız ve kasa arka kapağında gözlem evi kabartması bulunmaktadır.
Constellation'ın tasarım özellikleri
Omega Constellation tasarımıyla hemen diğer saatlerden ayırt edilebilen bir modeldir. 1982 yılında satışa sunulan Constellation Manhattan versiyonundan beri saattin bezelinde karakteristik dört yuvarlak kesim tek taş kullanılır. Bu taşlardan ikisi saat 3 ve saat 9 pozisyonlarındadır.
Bezellerin birçoğunun üstünde yer alan Romen rakamları da karakteristiktir. Saat 3 ve saat 9 pozisyonlarında yuvarlak kesim tek taşlar yer aldığı için bu iki yerde Romen rakamları kullanılmamıştır.
38 mm, 35 mm, 31 mm, 27 mm ve 24 mm olmak üzere beş farlı kasa çapı arasından seçim yapmak mümkündür. Küçük kasalı saatler kadınlar için üretilmektedir. Omega bu modeli hem quartz mekanizmalarla hem de eşeksenli eşapmanın kullanıldığı otomatik mekanik mekanizmalarla üretmektedir. Mekanik mekanizmaların önemli bir kısmında kullanılan, İsviçre manivela eşapmanına bir alternatif olan, eşeksenli eşapman Omega tarafından üretilmektedir. Bu eşapman yüksek verimlilikle çalışır ve daha az aşınır.
Omega paslanmaz çelik, sarı altın, beyaz altın ve kırmızı altın seçenekleri sunmaktadır. Ayrıca çift renkli (bicolor) modeller de mevcuttur. Kordon materyali olarak ağırlıklı olarak paslanmaz çelik ve altın kullanılır, ancak çift renkli bilezik seçeneği de bulunmaktadır. Az sayıda deri kordonlu modeller de satışa sunulmaktadır. Tüm kadranın elmaslarla süslendiği modeller özellikle dikkat çekicidir. Kadın saatlerinin çoğunda elmas bezel süslemesi ve markör olarak kullanılır. Kadran tasarımında da yaratıcılık sınır tanımamaktadır: Siyahtan kahverengiye, beyazdan şampanya rengine her zevke göre bir rengi bulmak mümkündür. Sedeften imal edilmiş kadranlar parlaktır ve kısmen dalga süslemeye sahiptir.
Omega Globemaster: Retro görünüme sahip kol saati
Güncel Globemaster modelleri Constellation koleksiyonu içinde bağımsız bir seri oluşturur. Bu retro model serisi kek kalıbına benzer şekliyle Pie Pan olarak adlandırılan kadranlarıyla 1950'li yıllarda ilk üretilen modelleri andırmaktadır. Çıkıntılı bezele sahip 39 mm büyüklüğündeki kasalar 1960'lı yıllarda üretilen modellere benzemektedir.
Omega, İsviçre Federal Metroloji Enstitüsü (METAS) ile ortak bir şekilde saatleri yeni ve gerçeğe yakın bir şekilde test etmeye imkan veren bir uygulama geliştirmiştir. Testler sırasında saatlerin su geçirmezlikleri, güç rezervi süreleri, hassasiyetleri ve manyetizmaya karşı dayanıklı olup olmadıkları sınanmaktadır. Globemaster bu testleri başarıyla geçen ilk saat olarak "Master Chronometer" ünvanını taşımaya hak kazanmıştır. Model ismini 1950'li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri pazarı için üretilen saatten almıştır. "Constellation" ismi Birleşik Devletler'de daha önce tescil edildiği için Omega Birleşik Devletler pazarı için başlangıçta "Globemaster" yazısını kadranlarda kullanmaya başlamıştır.
Omega Constellation: Koleksiyonerlerin gözdesi
Vintage saat sevenler için 1950'li ve 1960'lı yıllarda üretilen Constellation modelleri oldukça ilgi çekicidir. Bu saatlerin önemli bir kısmı sarı altından imal edilmiştir ve ince altın Milanese kordona sahiptir. Bu yıllarda deri kordonlu modeller de üretilmiştir. Saatin karakteristik özelliklerinden biri kek kalıbının ters çevrilmiş şekline benzeyen "Pie Pan" kadranlardır. İlk üretilen Constellation modellerinde kadranlar oldukça süslüdür: Elmas şeklinde altın markörler ve yine altından imal edilmiş sivri uçlu ibreler altın yazılar ve Constellation yıldızı ile birlikte kadranı süsler.
Yuvarlaklaştırılmış kordon bağlantıları 1960'lı yıllara kadar saatin ayırt edici özelliklerinden biri olmaya devam etmiştir. Omega ilerleyen yıllarda kordon bağlantılarını dörtgen şekle sahip olarak kullanmaya başlamıştır. Saatin arka kapağında elle işlenmiş Cenevre Gözlem Evi gravürü bulunmaktadır. Gözlem evinin çevresinde bulunan sekiz yıldız Omega'nın yüksek başarıyla geçtiği 8 testi sembolize etmektedir.
Omega bu saatte sadece kronometre sertifikasına sahip mekanizmalar kullanmaktadır. Çok hassas ve güvenilir olduğunu yıllar içinde kanıtlamış olan tarih göstergesi bulunmayan 551 mekanizması 1959 yılından beri Constellation modelinde kullanılmaktadır. Mekanizmanın çapı 27,9 mm ve kalınlığı 4,5 mm'dir. Denge çarkı saatte 19.800 yarı titreşim yaparak çalışır. Patenti alınmış bir mekanizma sayesinde rotor yayları iki yöne doğru çeker. Bu mekanizmayı kullanan modeller İsviçreli üreticinin en başarılı saatleridir: Omega bu mekanizmayla 1963 yılında kol saati kategorisinde çok sayıda hassasiyet rekoru kırmıştır.
Constellation'ın modern mekanizma teknolojisi
Omega'nın Constellation koleksiyonu her zaman mekanizma hassasiyetiyle ön plana çıkmış bir saattir. Eşeksenli eşapman gibi yenilikçi teknolojilerin kullanımı mekanizmanın etkinliğini ve hassasiyetini daha da arttırırken, mekanizma parçaları arasındaki sürtünmeyi de azaltır. Bu sayede mekanizmanın yağlanmasına daha az ihtiyaç duyulduğu için saate daha az bakım gerektirir.
8500 ve 8501 mekanizmalarında kullanılan birbirine bağlı iki yay tamburu mekanizmanın 60 saatlik güç rezervine sahip olmasını sağlamaktadır. 8501 mekanizmasında rotor ve travers denge köprüsü 18 ayar kırmızı altından imal edilmiştir. 8500 ve 8501 mekanizmaları 38 mm büyüklüğünde kasa çapına sahip model serisinde kullanılmaktadır. Bu koleksiyonun 35 mm kasa çapına sahip daha küçük saatleri Omega'nın eşeksenli eşapmana sahip ilk mekanizması olan 2500 mekanizmasıyla çalışmaktadır.
Bu model ek işlevleri bulunmayan, saat 3 pozisyonunda tarih göstergesi ile gün ve tarih göstergesi bulunan üç ibreli sade bir saattir. Hem saati hem de günü gösteren saatlerde gün göstergesi saat 12, tarih göstergesi de saat 6 pozisyonunda yer almaktadır. Bu saatlerde eşeksenli eşapmana sahip 8602 ve 8612 mekanizmaları kullanılmaktadır. Bu mekanizmalarda tarih bir sonraki güne tam gece yarısında geçer. Saat mekanizmalarının güç rezervi 55 saattir ve tambur yayları amanyetik yarı metal silisyumdan imal edilmiştir. Rolex'in Day-Date modeli gün ve tarih göstergesine sahip alternatif bir model olarak tercih edilebilir. Rolex'in bu modeli sadece altın ve platinden üretilir.